Beretning

Louises utraditionelle sommerferie

16-årige Louise fra Middelfart holdt sommerferie på engelsk med EF Sprogrejser, hvor hun fik oplevelser og venner for livet.

Louise har i år været på en lidt utraditionel sommerferie… Hun har nemlig brugt tre uger i Torquay i Sydengland på at blive bedre til engelsk og få nye, internationale venner på en sprogrejse med uddannelsesorganisationen EF Education First.

Hjemme i Danmark spiller Louise både håndbold, foldbold og går i fitness. Men det var ikke Englands stærke sportskultur, der lokkede Louise Svaneborg til den lille kystby, Torquay, i det sydlige England. Louises lyst til at rejse ud og blive klogere på verden omkring hende, blev derimod vakt, da en veninde kom hjem fra et high school ophold for år tilbage.

 

Fra drøm til rejse

Allerede fra Louises konfirmation lå muligheden for en sprogrejse i kortene – og på ønskelisten. Med hjælp og vejledning fra EF fik hun skræddersyet en 3-ugers sprogrejse som passede til hendes behov og drømme. Louise talte om rejsen med en veninde, som besluttede sig for at støde til, og efter niende klasse passede det perfekt for de to piger at tage afsted.

Pludselig blev det juli 2017 og Louise stod med sommerfugle i maven i Kastrup Lufthavn og mødte sin rejsegruppe for første gang. ”Det var lige på og hårdt, men også naturligt for mig at være så åben og social” siger Louise. Det var en tryghed at have en veninde ved sin side, men de havde også aftalt at de begge skulle tale med en masse andre og ikke hænge op ad hinanden hele tiden. Og det viste sig også allerede ved ankomsten i Torquay, at alle de andre elever og kursusledere var så åbne, at det var nemt at få nye venner at have det sjovt med.

Louise blev indkvarteret hos en værtsfamilie og vænnede sig hurtigt til den nye hverdag på skolen og til aktiviteterne med de andre elever.

Niveauopdeling gav tryghed i klassen

Louise havde inden turen taget en sprogtest, der viste at hun havde et højt engelskniveau. Derfor valgte hun at udfordre sig selv med et intensiv-kursus på højeste niveau. I folkeskolen har Louise indimellem været stille i engelsktimerne, men i Torquay oplevede hun, at det var helt naturligt at tale engelsk, for alle var i samme båd. Hendes klasse på sprogrejsen var nemlig niveauindelt, så alle startede på samme niveau, og eleverne blev hele tiden blandet, så alle fik snakket med hinanden.

Udenfor skoletiden var der tonsvis af fede aktiviteter, så der ifølge Louise slet ikke var tid til hjemve. Og afskeden efter de tre ugers ophold blev tårevædet.

”Vi græd allesammen, selv kursuslederne, og vores forældre stod og ventede og ville bare hjem. Det var bare blevet en hel hverdag man skulle væk fra, og det var vildt trist” siger Louise, som allerede har planlagt at tage til reunion-fest i København med de andre danske deltagere.

 

Klar til nye udfordringer i gymnasiet

Og med større selvtillid i at tale engelsk og en stor appetit på at møde nye mennesker er Louise klar til endnu flere nye udfordringer på gymnasiet efter ferien.

Nu er Louise igen hjemme hos sin familie, og er klar til at starte i 1.g på Middelfart Gymnasium, men hendes rejselyst er endnu ikke blevet tøjlet. Louise drømmer nemlig allerede om sit næste eventyr, som måske skal være en Interrail tur rundt i Europa, for at besøge alle hendes nye venner, eller et sprogkursus i det poetiske Tyskland.